Zaveži 2020

Kaj je Zaveži?

Zaveži je dvodnevni zgradbarski izziv za vse skavte, ki so zaključili osnovno šolo. Potekal bo v petek in soboto, 3 in 4. aprila 2020.

Kaj je smisel dogodka Zaveži?

Zaveži poskuša spodbuditi zanimanje za zgradbarstvo med popotniki in voditelji. Kdor ima pomanjkljivo znanje zgradbarstva, se bo tega naučil, kdor ima višek znanja, pa ga bo delil z drugimi. Namen je torej tudi krepitev dela v skupini in prenos znanja.

Ne znam osmice in mrtvega vozla, vezava mi nekako gre, vendar je ne znam zaključiti...

Odlično! No… tvoje znanje ni odlično, vendar imaš priložnost, da ga nadgradiš. Pridi in nadgradi svoje znanje!

Študiram arhitekturo in gradbeništvo vzporedno, v prostem času pa po skavtsko gradim objekte. Lahko me nazivate z dr. Zgradbar.

Bravo, take rabimo. Skupaj bomo skavtskemu zgradbarjenju postavili meje in pomagali vsem, ki so se našli v prejšnjem vprašanju.

Kako bo torej vse skupaj potekalo?

Dobimo se v petek proti večeru in najprej sledi uvodni program. Potem ekipe dobite ''zgradbarski problem" in imate prvi dan nekaj ur časa, da načrtujete delo in izdelate maketo. Drugi dan dogodka skupina sestavi, kar je prvi dan načrtovala. Potem sledita tehnični pregled in ocena zgradb.

Kako se prijavim?

Prijave so možne v skupini po 5 ljudi in se odprejo sredi februarja. Število prijavljenih ekip je omejeno, zato se čimprej prijavi. 

Prijavnina?

Prijavnina znaša 8 EUR/osebo in vključuje hrano, material za zgradbarjenje in nagrade za najboljše uvrščene skupine.